Kellner Viktória – “Szeretném a sportágat népszerűsíteni, bátorítani a csajokat!”

0
Kellner Viktória igazi „tökös” csaj. Egy törékeny lány, aki férfiakat megszégyenítő elszántsággal űzi-hajtja a street workout csöppet sem egyszerű művészetét. Múlt szombaton ő is részt vett a sportág legnagyobb hazai megmérettetésén, méghozzá nem is eredménytelenül!
Mióta foglalkozol a street workout műfajjal?
.
2013 áprilisában találkoztam először a sportággal. Először főleg az általános erősítés céljából kezdtem el, mert minden sportág nagyszerű kiegészítője is. Ekkor még a hobbyszintű artitáskodásnak hódoltam. Később figyeltem fel a street workout sokszínűségére és a benne rejlő lehetőségekre. Egy budaörsi sportrendezvényen a „bejutás” céljából neveztem a női kategóriában. A verseny szabad stílusban zajlott, hát amit ott műveltem, arra valóban találó a „freestyle” elnevezés – az addigi sportágaimból (break tánc; artistaság) ragadtam ki trükköket és vittem fel a csőre. Ezután kezdtem el tudatosabb edzeni, street workout dinamikus/statikus trükköket csinálni.
.
.
Hogyan készültél a múlt szombati versenyre?
.
.
aa152
.
A múlt szombati versenyre főleg agyban készültem, mivel a téli időszak, általában a street workoutosoknak az erőnlét megőrzéséről, és az alapozásról szól. Még a streetesek edzéseit is megnehezíti a hideg, ez nálam sem volt másképp.
Nem voltam százszázalékosan egészséges sem, de nem szerettem volna kimaradni egy ilyen jónak ígérkező buliból. Szóval reggel felkeltem és míg elsétáltam a Millenárisig, kigondoltam mit is csinálok az eddigi trükkjeimből válogatva, a verseny előtt pedig tartottam egy főpróbát, az eszközt és magamat is tesztelve. (nevet)
.
Kellner Viki _DSC4150
.
.
Milyen helyezést sikerült elérned, mit tudtál volna még tenni a jobb szereplésért?
.
A meghirdetett versenyben nem volt külön női mezőny, de a végére mégis döntöttek kettőnk közül. Versenytársammal Cselkó Alexandrával sajnos nem jutottunk be a verseny 7 to Smoke párbajába, ahol a fiúk mérkőztek.
Kettőnk közül a női kategóriában „győzedelmeskedtem”, de azt hiszem egy hajszálon múlott, ami inkább örömmel tölt el, mint hogy aggasztana! (nevet) Ilyen létszámnál jobban preferálom a jó hangulatot, a közös edzést, az új trükk ötleteket. Az idei évben főleg a sportág népszerűsítésére szeretnék hangsúlyt fektetni. Szeretném, ha minél több lány versenyző is bevállalná, hogy milyen vagány dolgokra tudjuk mi is használni ezeket a kültéri csöveket.
.
.
Mire fókuszálsz majd ebben az esztendőben hatványozottan?
.
.
aa151
.
Vannak trükkök (mumus trükk), amiket mindenképp szeretnék elsajátítani, de főleg magam miatt. Ezt szeretem ebben a sportágban, hogy mindig új kihívást látok benne és sosem elég.
Sosem elég belőle szerencsére, mivel ha egy kisebb pihi/elfoglaltság vagy bármi miatt kimarad egy edzés, a következőn még jobban oda kell tenni magam, hogy hozzam ugyanazt a szintet. Egy újabb trükk megtanulása pedig még több edzés! Szeretem a kitartó munkát és ennek gyümölcsét is, úgyhogy bátran mondhatom, megtaláltam ebben önmagam!
.
.
És végül, milyen célok vezérelnek, hajtanak a sportágadban?
.
Ha a versenycélokat nézzük, idén nem az eredményesség lesz a fővonal. Ha úgy érzem, hogy megfelelő a formám (tehát ha van időm rendesen készülni) és kedvem is van hozzá nyomom, ha nem, akkor nem. Idén a Szabadtéri Testnevelési Sportegyesület felkért egyesületi tagnak, legyek a lányok „képviselője”, ami nagy megtiszteltetés számomra, továbbá a HardBodyHang srácoknak (kondi park gyártó vállalkozás, de a srácok rengeteget tesznek a sportért is) és a Budapest Urban Games-nek is besegítek rendezvények szervezésében.
 Így ezt kihasználva szeretném a sportágat népszerűsíteni, segíteni a sportág fejlesztését, megtalálni gyenge pontjait, lehetőségeit és bátorítani a csajokat!
.
Kellner Viki _DSC2875
.
.