Judt Ede – “Én mindig tekerek…!!”

0
Fotó: Körősi Tamás

Folyamatosan bicajozik. Hol sík terepen, hol hegyről lefelé vágtatva… Nem hobbyként kezeli mindezt, sokkal inkább életfelfogás, és szenvedély húzódik meg a háttérben. Judt Ede ördögi módon bánik a drót szamárral, és a nyeregben tölti a fél életét. Őt kérdeztük, hogyan zajlott az elmúlt időszak!

„Az év utolsó előtti szabadedzésén jártunk Ausztriában, az utolsó sajnos egy elfoglaltság miatt kimaradt nekem. Két napot tudtunk gyakorolni egy új pályán, ahol még egyikünk sem járt – számunkra ismeretlen terepen akartunk készülni, a fejlődés volt a fő célpont.

Egész évben folyamatosan versenyekre gyúrunk, magunkat eddzük az ehhez hasonló alkalmakkal. Itthon a downhill szakágon belül sajnos nincs egy adott bajnokság, csak egyes versenyek, futamok kerülnek megrendezésre. Régebben mountanbike-ban is érdekelt voltam – ott rendeznek bajnoki küzdelmet, és az elmúlt pár szezonban voltak jó eredményeim – de jelenleg csak a „lejtőzés”-re koncentrálok. Idén két futamot teljesítettem, az egyiken harmadik lettem, míg a másik már az edzések után véget ért számomra, egy bukás miatt. Csonttörést nem szenvedtem, sikerült „csak” durva zúzódásokkal megúszni ezt az esetet.

 

edee

 

Idénre már véget ért a versenyév, szeptember végén, október elején lényegében letesszük a lantot. Amíg az idő engedi, edzeni kijárunk, sok budapesti bringáshoz hasonlóan én is Normafa – János hegy környékén szoktam mozogni. Amikor a föld már nagyon átfagy, és csúszóssá válik, átülök országúti kerékpárra, és azon nyomom tovább a mindennapokat – még iskolába is így járok. A BKV-t nem szeretem, autóval dugó van, így összekötöm a kellemeset a hasznossal! (nevet)

Ennek is megvan a maga szépsége, hiszen a fővárosi közlekedés nem egyszerű eset, főleg két keréken, ezt talán mindenki tudja. Azonban sokat lehet fejlődni, és az extrémitása nagyon jól karban tartja a reflexeket. Hétköznap reggelenként megteszem a Rózsakert és Keleti pályaudvar közötti szakaszt suliba menet, és mindig az előző reggeli időrekordommal versenyzem. 10:50-től indultam, jelenleg 8:10-nél járok! (nevet)

 

ede

 

Ha végképp nem tudok nyeregbe szállni, akkor jöhet az edzőterem – így fog telni a téli időszak!”