Isten Veled Felipe… – Ja, mégsem!!

0

Nem is oly rég virtuális hasábjainkon boncolgattuk a sportvilágot lázban tartó Nico Rosberg féle visszavonulásról. Akkor még csak egyfajta opcióként tekintettünk Valtteri Bottasra, mint lehetséges utód. Azt is kifejtettük, milyen szerepe lehet ebben a transzferben Felipe Massanak. Jóslataink beteljesedni látszanak!

Nem akarta gondolkodással tölteni a karácsonyt, így egyes brazil források szerint már el is döntötte, hogy sutba vágja visszavonulását Felipe Massa, és Comeback üzzemmódra vált, továbbra is a Williams színeiben játszva!

A 2016-os szezonban már történt néhány meglepő és mulatságos eset, de tény, hogy egy ilyen lezárása az esztendőnek mindent vinne! Jó eséllyel idénre már csend honol a Forma-1 kulisszái mögött, ám 2017 rögtön egy bejelentéssel indul majd, ami erősen köthető az említett úriemberhez.

Az előéletről azt írtuk, hogy Massára azért van „újból” szüksége a Williamsnek, mert a Mercedes mindenképp másik pilótájukat, Valtteri Bottast szeretné Lewis Hamilton mellett versenyeztetni. A csapat pedig a jövő évi újdonságok miatt is nélkülözhetetlennek tartja, hogy egy tapasztalt versenyzőt is a soraikban tudjanak az ifjonc-újonc Lance Stroll mellett.

Az is elég nyilvánvalónak tűnik, hogy a jó „öreg” Felipe nem saját szándékából kifolyólag akasztotta (volna…) szögre Sparco kesztyűit, sokkal inkább az F1-be törekedő Lance Stroll, és a háta mögött érkező, kimeríthetetlennek tűnő anyagi források lökték ki a pikszisből. A helyzet azóta alaposan összekuszálódott, Bottas valószínűsíthetően a Mercedeshez távozik, és így muszáj lesz Massanak teret engedni. Massa például Twitteren azt üzente, hogy „gondolkodni” megy el a szünetre. A brazil médiumok sokasága szerint pedig már döntött is, hogy a Williams hatmillió eurós ajánlatát elfogadva semmissé teszi visszavonulását. Egy lap szerint Massa már az új szerződését is aláírta, ám annak nyilvánosságra hozatalára várni fognak addig, amíg a Mercedes hivatalosan be nem mutatja Bottast – erre január elején kerülhet sor!

 

aaaama

 

Az már csak hab a tortán, hogy a patinás Williams istállónak névadó szponzora miatt is muszáj idősebb pilótát alkalmazni, a Martinire és az angol jogszabályokra tekintettel. A szigetországban ugyanis 25 év alatti ember nem szerepelhet alkoholos készítményeket reklámozó televíziós és egyéb felhívásokban sem.

A brazil források megemlítik, hogy Massát kezdetben a Mercedesnél is célba vették Rosberg helyére, akárcsak Jenson Buttont, de később már nagyobb neveket szerettek volna a németek, mint Fernando Alonso vagy Nico Hülkenberg. Őket azonban nem engedték el csapataik, így Bottas maradt az egyetlen opciójuk a szűkös pilótapiacról!