Így állnak öttusázóink az első nap után!

0

Az olimpiai játékok lassacskán a végéhez közelednek, de van olyan szám, mely még csak most esett át a tűzkeresztségen, az első napon. Ez a komoly magyar érdekeltséget felvonultató öttusa, amelynek első etapja után felemásan állnak versenyzőink.

Demeter Bence 16., Marosi Ádám a 24. Kovács Sarolta a 18., Földházi Zsófia pedig a 33. helyen áll a vívás végeztével az öttusázók versengésében.

Demeter 19 ellenfelét győzte le és 16-tól maradt alul, míg a négy éve bronzérmet szerző, ex egyéni világbajnok Marosi Ádám ellenben épp fordítva produkált, 16 asszót nyert meg, 19 ellenében.

Az élen álló Lesun remekül vívott, 28 győzelmet áll a neve mellett. Demeter 54 pontra van tőle lemaradva, ami pontosan ennyi hátrányt feltételez, ha most rendeznék a lövészettel kombinált futást. Marosi 72 pont lemaradásban van.

A hölgyeknél a friss világbajnok 17 megnyert és 18 elveszített asszót teljesített, míg Földházi 11 győzelem mellett 24 fiaskóval végzett a vívásban, mely köztudottan nem az erőssége. A mostani állás szerint Oktawia Nowacka áll az élen, 60 ponttal Kovács Sarolta előtt.

Az olimpiai öttusaversenyeket az eddigiektől eltérően bonyolítják le. Az első napon rendezték a hagyományos rangsoroló vívást mindkét nemben, majd pénteken a női, szombaton pedig a férfi verseny jön a hagyományos számokkal, de ekkor már csak bónuszvívás lesz az első napi sorrend szerint. Az utolsó kezd az utolsó előttivel és a győztes marad a páston.