“Igazi DH pálya” – Palotai Gábor a Jasnai versenyről

0

Elérkezett a várva várt pillanat, hogy Jasnán ébredhettünk. Vártam ezt a fordulóját a szlovák kupának, mivel itt 3 éve nem tudok egy értelmes döntő kört összerakni.

A pálya nyomvonala változott, de csak a szalagtűzések miatt, amúgy a fővonal maradt. A nehéz részek nehezek maradtak, a tempósok tempósak, igazi DH pálya! Az első két nap nem szólt másról, mint erőfelmérésről, hogyan is állok vele, úgyhogy sok taktika nem volt, nézegettem az íveimet, próbálgattam mi hogy fér el. Egy probléma volt pénteken, mégpedig a szél. Motornál nem akkora a veszély, de a biciklit könnyen megtudja fújni egy nagyobb hullám, szóval volt egy ugrató amit nagyon tiszteltem emiatt. Másnapra nem maradt semmi a szeles időből. Ezaz!

Azért nem volt problémamentes a hétvége a defekteket illetően. Az egyiket akkor kaptam, amikor egy erős jobbos kanyarba érkeztem meg és lefordult a külsőm, robbanva akkorát, hogy a mellettem állók üvöltöttek. Hatalmas hangulat lett.

Itt vasárnap zajlik az időmérő és a döntő is, tekintve a kisebb induló létszámnak. Ez Európa Kupán két napra oszlik el. Tehát egy nap, két éles kör, két éles idő dönti el, ki hányadik lesz. Én az időmérő után a 12. helyen álltam, a cél a top 10-be jutás volt. A döntőben voltak kisebb hibáim, mint ahogy mindig is vannak, de nem éreztem lefele, hogy rosszabb idő lenne, mert tudtam hol lassultam be időmérőn.

A végén 2. magyarként térhettem haza, összetettben pedig 13. idővel. A top10 sajnos nem jött össze, de nem búslakodunk, majd legközelebb! A következő versenyem július 14-16 között fog zajlani, az idei magyar Országos Bajnokságon! Ezerrel készülünk!