Idén is Budapestre érkezik a FISE

0
Daniel Dhers - FISE Budapest 2017 / Fotó: Pálfi Balázs

2018-ban ismételten hazánkba látogat az extrémsportok olimpiájaként számon tartott FISE világbajnokság, így szeptemberben újra a világ legjobb extrémsportolóitól lesz hangos a Kopaszi Gát számos magyar résztvevővel az élen.

Tavaly augusztus 18-20-án debütált Magyarországon a sorozat, ám a sikereken felbuzdulva 2018-ban újra megrendezésre kerül a világméretű extrémsport fesztiválja, amely három kontinensre utazik számos versenyeket megrendezve, melyek között Olimpiai versenyek is megtalálhatóak, mint például a BMX vagy éppen a gördeszka.

A Hurricane Group, a Magyar Kerékpáros Szövetséggel (HCF) együtt dolgoznak ezen a projekten, hogy a FISE számára minden tökéletes legyen hazánkban. A sorozat első állomása Japán (április 6-8). Japán igen fontos szerepet játszik napjainkban ezen a téren, hiszen az ország fővárosa, Tokió lesz a 2020-as nyári olimpiai játékok házigazdája.

Fotó: Pálfi Balázs

A magyarországi szervezők célja, hogy megoldást találjanak az országban egyre kellemetlenebb hiányokra, miszerint nincs megfelelő helyszín a versenyzőknek arra, hogy felkészüljenek egy ilyen színvonalas versenyre. Tekintve, hogy mind a BMX mind pedig a gördeszka olimpiai sportággá vált ez a kérdés egyre égetőbb megoldásra vár, hiszen a „fiaink” felkészültségét biztosítani kell. A számos megbeszélés eredménye pedig nem maradt el, ugyanis egy beltéri BMX pálya tervei láttak napvilágot.

A tervek szerint szeptember 6-9-én érkezik majd a sorozat Budapestre. Hazánk mellett a többi állomás: Japán, Franciaország, Kanada és Kína.

FISE World Budapest 2017 – Best of

Thank you Budapest, you were great.Here are the best bits…

Közzétette: FISE – 2017. augusztus 26.