Harmadjára is győzelem

0

Idén negyedik alkalommal rendezték meg a Hijackers Jam versenyt a 17. kerületi Rákoscsaba-Újtelepen. Tisza Gergőnek nem indult zökkenőmentesen a hétvége, a végén mindent egy lapra feltéve bezsebelte a győzelmet, immáron harmadik alkalommal. Elmesélte, mik is történtek vele pontosan.

„Bizonytalan volt, hogy eltudok-e indulni a versenyen, ugyanis a bringám nem volt használható állapotban, de ezt sikerült az utolsó pillanatban megoldanom. Nagy hátránnyal néztem neki a hétvégének, a nagy ugrató sor nagyobb lett, mint az elmúlt években, nekem pedig nem volt alkalmam kipróbálni, már csak a verseny napján. Így korán reggel én már a pályán voltam és gyakoroltam, egészen délután négyig, a kezdésig.

A verseny lebonyolítása egyedi Magyarországon, két ugrató sor van, egy közepes és egy nagy sor, mind a kettőn teljesíteni kell 2-2 kört, amelyből a magasabb pontszám számít és a kettő összege adja az eredményt. Úgy mentem neki, hogy igyekeztem magamból a 100%-ot kihozni. Negyedikként indultam minden körben. A fejemben már teljesen össze állítottam minden egyes kört. Az első körben, a harmadik ugratón lecsúszott a lábam, ezért nem sikerült olyan trükköt bemutatni, amilyet szerettem volna, de végig mentem. 83 és 86 pontot értem el a középsőn. Nagy Oszkár 87 ponttal vezetett. Majd átmentünk a nagy sorra. Az első körömben a 2. ugratón egy 360-as vázpörgetésből elestem. A második körömben összeszedtem magam és a mindent vagy semmit taktikát választottam. Ezzel 93 pontot szedtem össze, átvettem a vezetést. Még hátra volt Oszkár, aki esélyes volt a győzelemre, de lecsúszott a lába a 3. ugratón.

Ezen a hétvégén egymás után harmadik alkalommal sikerült győzelemmel zárnom ezt a versenyt!”