Győzelem Lengyelország ellen!

0
Fotó: Körősi Tamás

A magyar jégkorong-válogatott tegnap este ismét pályára lépett, és feledtetni is tudta a kanadaiakkal szembeni fiaskót. A remek iramú találkozón 2-1-re legyőztük a lengyel csapatot a Tüskecsarnokban zajló 7NEMZETHOKI7 felkészülési torna nyitó napján!

A siker annak fényében még értékesebb, hogy a két válogatott a jövő áprilisi, divízió I/A-világbajnokságon is találkozik majd. Mivel Rich Chernomaz, a magyar válogatott első embere jelenleg az U20-as csapatot vezeti Olaszországban egy nemzetközi tornán, így ezúttal a Majoross Gergely és Diego Scandella felügyelte a szakmai munkát.

Jelentős magyar fölénnyel indult a mérkőzés, és amikor már majdnem góllá érett a sok próbálkozás akkor Sofron Istvánt kiállították, pedig a pakk épp bejutott a lengyel kapuba. Az emberelőny így esélyt adott a vendégeknek, akik ezt kihasználva rohamoztak is, Rajna Miklós portásnak komoly lövéseket kellett védenie. Azonos létszámnál aztán visszaállt minden a „rendes kerékvágásba”, ismételten következett a magyar fölény, ezúttal a lengyel kapusnak izzott a jég a talpa alatt, és akadtak kellemetlen pillanatai.

 

 DSC1034

 

Lengyel attakkal kezdődött a második harmad, aztán a 30. percben kevesebb, mint fél minutum alatt két találat is esett. Előbb Bodó Christopher szerezte meg első gólját a magyar csapat színeiben, majd Krístian Dziubinski emelése állította megoldhatatlan feladat elé Rajnát. A gólzáport követően Krzysztof Zapala véglegesen kiállították, könyökléséért. Az emberelőnnyel azonban Kóger Dániel, Kovács Csaba és Hári János sem tudott élni, a hazai gárdának ez az elbaltázott lövések harmadaként vonult be a krónikákba.

A záró etap az ellenfél kettős emberelőnyével indult, ám az eredmény nem változott. Sofron István visszatérése után büntetett, gyönyörű emeléssel mattolta a lengyel kapust. Újból lendületbe jött a hazai csapat, amely egyre többször veszélyeztetett, Nagy Gergő lőtt óriási „kapufát”. A végén már mindent egy lapra tett fel a vendégcsapat, volt is lehetőségük az egyenlítésre, de ezúttal nem jártak szerencsével.

 

 DSC1119

 

Magyarország–Lengyelország 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

Gólszerzők: Bodó (30.), Sofron (45.), illetve Dziubinski (30.)

 

További képeink:

 

aaaah

 

aaah

 

aaha

 

haa

 

ahh

 

ahaa

 

ha

 

ah