Gördeszka Országos Bajnokság 2017

0
Fotó: Pálfi Balázs

Most hétvégén kezdetét veszi a 2017-es Gördeszka Országos Bajnokság.

A szervezők célkitűzése, hogy idén is felkavarják az állóvizet, vagyis hogy összehozzák a gördeszkás közösséget, támogatókkal és rajongókkal, egy színvonalas versenysorozat keretein belül.

A vállalkozó kedvű indulók három állomásos megmérettetésben, junior (18 év alatt), amatőr és profi kategóriákban mérhetik össze tudásukat.

Fotó: Greg Grice

A szervezők idén kizárólag street jellegű pályákkal készülnek, amelyek az alábbiak:

  1. Óbuda skatepark: Június 3.
  2. Zalaegerszeg: Július 22.
  3. Görzenál: Szeptember 2.

(Nevezési díj: 1000 Ft állomásonként)

Fotó: Mátéffy Bendegúz

Az eredményekért szakmai zsűri felel, akik a bemutatott trükkök nehézsége,  kivitelezés minősége, pálya kihasználás és stílus alapján 1 és 100 közötti pontszámmal rangsorolják a gördeszkásokat.

Az egyes állomásokon szerzett pontszámok a versenysorozat végén összeadódnak, így a legtöbb ponttal rendelkező versenyző lesz a gördeszkázás 2017-es országos bajnoka.

Fotó: Mátéffy Bendegúz

A versenysorozat tavalyi győztese Petrányi Lajos (BDskateCo, Bomba Energy, DRK, Independent Trucks, N’joyService, Aped, Sportivo.hu) is keményen készül a megmérettetésre.

„Címvédőként nagyon várom az idei évet. Mindig plusz lökést ad, amikor olyan versenyre készülök, amit egyszer már sikerült megnyernem. Másrészt, az első állomásnak otthont adó pálya mindössze 3 percre van a lakhelyemtől, így egy verseny erejéig élvezhetem a hazai pálya előnyeit.”

A versenysorozat első fordulója Június 3-án kerül megrendezésre Budapest legkedveltebb önkormányzati beton gördeszka pályáján, vagyis az Óbuda skateparkban.

További információ a rendezvény hivatalos facebook oldalán.

Szeretettel várunk mindenkit!

Fotó: Jassek Balázs