GOB 2017 második forduló – Zalaegerszeg

0
Kasper Botond

Múlt hét szombaton az ország nyugati csücskében gyűltek össze kis hazánk legjobb gördeszkásai, ugyanis Zalaegerszeg adott otthont a 2017-es Gördeszka Országos Bajnokság második állomásának.

A közel 40 induló, három kategóriában mérte össze tudását.

A kétszer egy perces selejtezők alkalmával határozott, lehetőleg rontott trükk mentes meneteket várt a szakmai zsűri. A jobban sikerült menet pontszáma alapján kvalifikálhatták magukat a versenyzők a döntőbe, ahol egyszer egy perces meneten túl, (3 fős csoportokban) 3 perces jam session állt a legjobbak rendelkezésére.

A döntőkben ez a versenyformátum azért szerencsés, mert leveszi a gördeszkások válláról a nyomást, ugyanis itt rizikósabb trükköket is próbálhatnak a versenyzők, ellentétben az egy perces menetekkel.

Mind a három kategóriában szép trükköket láthattunk. A 18 év alattiak versenyében a jam session alkalmával bemutatott trükkjeinek köszönhetően Dessewffy Marcell győzedelmeskedett. A selejtezőből hibátlan menetével elsőként továbbjutó Kasper Botond, időközben napszúrást kapott, de még így is a dobogó második fokára állhatott fel. Harmadik helyen Záhonyi Bálint végzett.

Szépvölgyi Dávid

18 év feletti kategóriában is szoros volt a verseny. Stílusos trükkjeinek köszönhetően végül Szabó Norbert nyert, épphogy megelőzve a második helyen végző Sőre Balázst, akitől igazán lendületes gördeszkázást láthattunk. Harmadik helyet Szabó Márton foglalhatta el.

Profi kategóriában a selejtezőből a legjobb pontszámmal továbbjutó Bazsó Bálint végül az ötödik helyen végzett. Az előző, óbudai állomás győztese, aki egyben a tavalyi bajnok – Petrányi Lajos – ezúttal negyedik lett. A dobogó harmadik fokára Mihályfi Dávid állhatott fel. A zsűrinek komoly fejtörést okozott szembeállítani Karkossiák Zsolt által bemutatott legjobb döntős menetet, Szikora Bálint jam sessionben tanúsított teljesítményével. Végül Zsolt a második, Bálint az első helyen végzett.

Ezt követően a ‘cash for tricks‘ session alkalmával, több – a szó szoros értelmében – elképesztő trükköt is láthattunk, mint például backside kickflippet a padka felett, transfer 360 flippet, vagy hard flip backside lipslide-ot. Az abszolút best trick azonban Mihályfi Dávid brutális backside late flip-je lett, amit a piramison át – transfer – követett el!

Végül egy rendhagyó ollie verseny is megrendezésre került, ahol szintén Mihályfi Dávid 18 egymás után fektetett gördeszkalapot ollie-zott át.

Gratulálunk mindenkinek!