GOB 2017 Első forduló – videókkal

0

A múlt hétvégén került megrendezésre a 2017-es Gördeszka Országos Bajnokság első fordulója a főváros egyik, ha nem a legkedveltebb gördeszka pályáján, az Óbuda Skateparkban.

A bajnokság résztvevői a már jól megszokott 18 év alatt, 18 év fölött és profi kategóriákban mérhették össze tudásukat.

A selejtezőkben kétszer egy perces menetekben bizonyíthattak az indulók.  A szakmai zsűri kategóriánként a legjobb 6 gördeszkást juttatta a döntőkbe, ahol egy egyperces meneten túl, a jam session alkalmával vállalhattak komolyabb trükköket a legügyesebbek.

A 18 év alattiak versenyében Dessewffy Marcell állhatott a dobogó legfelső fokára, őt követte a második helyen Kasper Botond, és harmadikként Spál Baku.

A 18 év felettiek között Nagy Bertold győzedelmeskedett.  Szabó Norbert  a második, Retkes Dávid a harmadik helyen végzett.

A profi kategóriában éles párviadal alakult ki hazánk egyik, ha nem a legjobb gördeszkása, és a tavalyi bajnok között.  A döntőben nyújtott hibátlan menetének, és a jam session alkalmával bemutatott elképesztő trükkjeinek köszönhetően, a zsűri végül Petrányi Lajost hozta ki győztesként.

A nap végén egy rendhagyó best trick jellegű verseny is megrendezésre került a kidobók és a gap fölött, ahol némi készpénz és egy gördeszka lap került azonnali kiosztásra, a legjobb trükköket bemutató riderek között.

Ne feledjétek, hogy az egyes állomások  alkalmával szerzett pontszámok a bajnokság végén összeadódnak, tehát igyekezzetek lehetőleg mind a három állomáson ott lenni.

A következő verseny Július 22-én lesz. Találkozunk  Zalaegerszegen!

Eredmények

Profi kategória:

I. Petrányi Lajos        (90 pont)
II. Karkossiak Zsolt    (89 pont)
III. Szikora Bálint       (86 pont)

18 felettiek:

I. Nagy Bertold          (90 pont)
II. Szabó Norbert       (89 pont)
III. Retkes Dávid        (90 pont)

18 alattiak:
I. Dessewffy Marcell       (90 pont)
II. Kasper Botond          (86 pont)
III. Spál Baku                (83 pont)