Finn Gehrsitz – DTM vagy Forma-1?

0

A változás az élet rendje, hiszen a haladás változások láncolata. Napjainkban egyre gyakrabban tűnnek fel újabb és újabb trónkövetelők a motorsport birodalmában, akiknek nem titkolt céljuk, hogy egy nap nevüket a legnagyobbak között emlegesse az utókor.

A mindössze 13 éves, német származású Finn Gehrsitz egyike azon autóversenyzőknek, akiken érdemes rajta tartani a szemünket, ugyanis nem kizárt dolog, hogy a fiatal tehetség néhány éven belül a jelen kor nagyjai ellen harcolhat majd a jobbnál – jobb pozíciókért.

De ki is az a Finn Gehrsitz? Hogyan került ebbe, a látszólag zárt világba? Mi hajtja, inspirálja és mi a végső célja? Kérdések, melyekre idővel megkapjuk a választ.

Nagyon fiatalon kerültél bele a motorsportba. Miért választottad ezt a sportágat?

Mindent imádok, amiben motor van. Kedvelem a sebességet, az erőt, a kiélezett küzdelmeket… Szeretem megtalálni a határokat, és feszegetni azokat. Ez az én sportágam.

Melyik volt eddigi karriered legszebb pillanata?

Nem túl könnyű kiválasztani egy momentumot. Szívesen említeném, amikor 2014-ben sikerült megszereznem a bajnoki címet a Baden-Württemberg Kart Cup-ban, majd 2015-ben összejött a címvédés is. Szép emlék még egy – egy győzelem ünneplése a dobogó legtetején, azonban mind közül a legédesebb az első Formula tesztem, még 11 éves koromban. Hatalmas élmény volt.

Milyen tervek, célok kavarognak benned?

A versenyzéssel szeretnék foglalkozni a későbbiekben is, méghozzá magas szinten. Szeretnék profi autóversenyző lenni egy gyári csapatnál, esetlegesen tesztpilóta.

Forma-1 vagy DTM ? Melyiket kedveled jobban?

Természetesen a Forma-1 áll hozzám a legközelebb. Hatalmas beruházások, fejlesztések és a technika fellegvára. Szerintem ez elképesztő. Azt hiszem az F1 minden pilóta álma, és én sem lógok ki ebből a sorból.

Mi okozza a legnagyobb nehézséget számodra a karrieredben?

A pénz. Nagyon nehéz megtalálni a megfelelő szponzorokat. Igen komplikált egy feladat. De ez a motorsport, itt így mennek a dolgok.

Melyik az a versenypálya, ahol a legszívesebben mész?

Kerpen. Imádom azt a pályát, mert gyors, trükkös és koncentrációt igényel.

Mit gondolsz Magyarországról és a Hungarorinról?

Még sajnos soha nem voltam Magyarországon, de nagyon remélem, hogy 2018-ban tudok majd ott versenyezni. Egy nagy álmom válna valóra.

A Hungaroringet a szimulátoros világból ismerem. Nem könnyű a vonalvezetése, azonban én nagyon szeretem. Alig várom már, hogy ott versenyezhessek. Véleményem szerint az egyik legszebb pálya Európában.

Képzeld el, hogy te állíthatsz össze egy csapatot, mint csapatfőnök. Kik lennének a pilótáid, melyik csapatban, valamint szériában versenyeznétek?

Nagyon tetszik ez a kérdés. Nos, ha én megalkothatnám a számomra tökéletes gárdát így nézne ki:

Pilóták: Michael Schumacher és Max Verstappen

Csapat: Mercedes AMG

Kategória: Forma-1

És végül, ki az a személy, akire ilyen téren felnézel és a példaképednek tartasz?

Talán Lewis Hamilton. A sajátos stílusa, vezetési technikája nagyon tetszik. Így talán Őt tudnám kiemelni, de nagy kedvencem még Mattias Ekström is.