Fábián Márk qatari kalandja!

0
Fotó: Körősi Tamás

Fábián Márk az elmúlt héten Qatarban járt. Az egzotikus ország a sokat látott triál bringást is lenyűgözte, hazaérkezése után nekünk mesélte el élményeit, és utazásának miértjét:

„Az UCI Országúti Kerékpáros Világbajnokságra hívtak meg bennünket bemutatózni. A célvonaltól nem messze található, Fan Zone sátorban volt kialakítva a számunkra egy terület. Itt óriáskivetítőkön lehetett figyelemmel követni az eseményeket, és mindennap sok-sok ember megfordult. A helyi felnőtt és iskolás lakosok, na meg persze szurkolók és turisták a világ minden tájáról, akik érdeklődéssel követték a rendezvényt, benne a mi produkciónk is. Napi több alkalommal léptünk fel, rajtunk kívül jelen volt egy nemzetközi hírű triál csapat is, az ő pályájukon ment a műsor. Egymást váltva történtek dolgok, nagy sikerünk volt, nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk.

 

aua

 

Voltak olyan napok, amikor sulis gyerekeket hoztak a rendezvényre, az ő körükben hatalmas érdeklődés övezte a triált. Tartottunk workshopokat, ahol a srácok ki is próbálhatták magukat – tetszett nekik az egész. Nagyon sokat dolgoztunk, reggel nyolctól este hatig a terepen voltunk, sokszor még tovább. Sajnos városnézésre kevés lehetőség adódott, de azért egy-két este szétnéztünk, valamint egyik nap korán reggel felkeltünk, hogy láthassuk a napfelkeltét. Nagyon jó volt, jól éreztük magunkat, kifogástalan környezet fogadott bennünket, és remek szervezés. Az országúti versenyzőket előtt különösen emelem kalapom, óriási hőségben kellett letekerniük a közel 260 kilométert. Az időfutam versenyen sok bicajos majdnem összeesett a terhelés alatt, pedig ezt a legjobbak aránylag gyorsan letudták, mindössze harminc-negyven perc alatt. Qatarban is jön a tél, így már csak 37 fok van, lassan előkerülnek a télikabátok is. (nevet)

 

afmm

 

Nagyon jó volt a hangulat, igaz, talán a várt látogatottság elmaradt: nem beszélhetünk Tour de France-on megszokott mennyiségű emberről, de a célban így is komoly tömeg gyűlt össze és remek hangulat volt. Rengeteg külföldi szurkoló jött el, és nekünk is nagyon sikeres volt ez a pár nap. A szervezők is elégedettek voltak velünk, így reméljük, lesz még lehetőségünk hasonló keretek között fellépni!”