Fábián Márk – egy jól sikerült hétvége krónikája!

0

Fábián Márk elmondása szerint a saját határait keresi. Nos, mindez annyira jól sikerült neki hétvégén, az Osztrák Triál Bajnokságon, hogy négy elérhető számból hármat meg is nyert a szimpatikus fiatalember. Mesélje el ő maga, hogyan zajlott ez:

“Az elmúlt hétvégén az Osztrák Nyílt Triál Bajnokságon vettünk részt, az idei évben került második alkalommal megrendezésre ez a verseny. A szervező osztrák klub remek munkát végzett, a Marhtrenk-ben lebonyolított esemény kiválóan sikerült. A rendezvény jellemzője, hogy kifejezetten az egykerekűs triállal, és az ehhez szorosan kapcsolódó versenyszámokkal foglalkozik, így a hagyományos triál verseny mellett magasugrás, távolugrás és speedtriál kategóriákban is nevezhettünk.

A helyből távolugrásban előzetes lendületvétel nélkül, egyensúlyozásból elrugaszkodva kell egyik raklapról a másikra átugrani, míg a speedtriál során két párhuzamosan elhelyezkedő, ugyanolyan pályán futnak versenyt a riderek: a selejtező futamokban az idővel, a döntőkben pedig egymással. A kvalifikáció után a legjobb 8 versenyző kieséses rendszerben fut tovább. A nézők számára is látványos, hiszen startnál a versenyzőknek a földre kell feküdni hátratett kézzel, ebből a pozícióból kell sípszóra ’kilőni’.

 

afmon

 

Ezen a versenyen nagyon profin volt kivitelezve a mérés, külön erre a célra épített áramkör számolt vissza, majd indított, a célba érkezéskor pedig egy gombot lenyomva állt meg a stopper. Ezek mellett természetesen volt hagyományos triál versenyünk is. Valamennyi számban indultam; triálban, speedtriálban és távolugrásban első helyen végeztem, míg magasugrásban második lettem. A magasugrást is egy magyar versenyző nyerte, Teleki Aidan, aki egyben jó barátom is. A magasugrás kifejezetten az ő specialitása, a világbajnokságon is második helyen végzett mindkét fajta számában (léc fölött és akadályra felugrás).

Négyen utaztunk itthonról, illetve Aidan kutyusa is velünk tartott, remekül éreztük magunkat. A hangulat az egykerekűs rendezvényeknél általánosnak mondható szuper és családias volt – szerencsére a sportközösségünk igazán összetartó és támogató; legyen szó egy kis létszámú regionális rendezvényről, vagy akár a közel 2000 fős világbajnokságról. Régi jó barátokkal és új ismerősökkel is jócskán találkozni egy-egy ilyen rendezvényen, ami különleges, magával ragadó hangulatot ad ezeknek az eseményeknek.”