Extravagáns hétvégék – DFT FMX

0

Mozgalmas nyara volt a DFT tagjainak, ugyanis több helyszínen rendkívüli bemutatókkal szórakoztatták a népet. Ezek között volt olyan, ami abszolút egyedülálló és itthon elsőként megrendezett show volt. Igazi bulis hétvégékkel ajándékozták meg a kilátogatókat például a Hungaroringen, vagy Gyálon. Nagy Martinnal beszélgettünk ezekről az eseményekről.

Első körben természetesen az ETRC Kamion Európa Bajnokság és Fesztiválról esett szó, ugyanis első alkalommal léptek fel ilyen rendezvényen, ráadásul két légiósnak is a segítségét hívták, hogy elkápráztassanak minket. Hát sikerült. Nagy Martin, Evan Mullarkey Írországból és Artur Puzio Lengyelországból olyan showt raktak össze, mely után kígyózott a sor a dedikált poszterekért.

 

  • Nagyon nagy lehetőség volt számunkra, hogy egy ilyen magas színvonalú rendezvényen bemutatózhattunk, mint az ETRC Kamion Európa Bajnokság és Fesztivál. Ez utón is köszönet a Truck Ravce Promotion csapatának a felkérésért, egy igazi élmény volt velük a közös munka – mesélte Martin. – Ha értékelni szeretném a hétvégét egy tizes skálán 15.-re tenném. Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy ez létre jöhessen és megérte a befektetett munka és energia, mert fantasztikusan nagyot alakítottunk. Mondhatnám, hogy a rendezvény színvonalának megfelelő hazai közönség elött ritkán látható kiváló FMX SHOW került megvalósításra. A SHOW különlegessége hogy két külföldi pilóta is képviseltette magát. Evan Mullarkey Írországból és Artur Puzio Lengyelországból.

  • A két professzionális FMX pilóta elképesztő látványos trükkökkel kápráztatta el a hazai közönséget. Nagyon barátságos hangulat jellemezte a közös hétvégi programot. A srácok tapasztaltak és rutinosan mozogtak a számukra nem ismeretlen pályán. Nagyon könnyű volt velük együtt dolgozni, és ennek köszönhetően mi is könnyen ráhangolódtunk a nem mindennapi megmérettetésre. Ez úton is hálás köszönet a részvételért Nekik. Teljes bizonyossággal állíthatom, hogy hamarosan újra találkozhat a hazai közönség a két légi harcossal. Külön köszönet illeti a csapatunk (DFT FMX) minden tagját, hiszen a bemutatót övező hatalmas munka során elképesztő erők mozdultak meg, hogy az esemény a lehető legprofibb kivitelezéssel és zökkenőmentes lebonyolítással álljon fel. Tisztelet!

Naná, hogy egy ilyen hétvégének van visszhangja. Nagyot ütött a rendezvény, melyre sokan felkapták a fejüket.

  • A hazai FMX bemutatók történelmében sikerült nagyot alakítanunk, hiszen a rendezvény színvonala, lebonyolítása és az ezt követő események is azt igazolják, hogy találtunk egy új irányt a hazai FMX sport életében. Kiválóra vizsgázott az esemény és a visszhangja is nagy elismerést váltott ki motoros körökben. A Digi Sport reggeli műsora is foglalkozott a témával, így lehetőséget kaptunk, hogy a civil fórumot is elláthassuk néhány belső információval, ami talán kis figyelmet irányít a látszólag könnyű, de közben elképesztően veszélyes és adrenalingazdag sportunkra.

Ezt követően nem sokkal, pontosan két héttel ezelőtt a DFT Gyálon bemutatózott. Nem csak az izgalmas, és cseppet sem veszélytelen ugrásokat láthattuk most tőlük, hanem a csapat tagja TOTO rajthoz is állt az egyik versenynél, mindenki nagy örömére, győzelmet aratott.

  • „Hazai pályán” Gyálon került megrendezésre a Motocross Országos Bajnokság utolsó elötti futama. Nagyon örültünk a felkérésnek, hogy hazai pályán bemutatózhattunk a szakmai körökben. Mindig nagyon nehéz avatott szemek előtt ugrani, hiszen a motocross kiválóságaink nem ismeretlen pálya az FMX. Összességében nagyon jól alakult a hétvége. Fantasztikus körülmények várták a versenyzőket, tényleg ritkán látni ennyire profin felkészített pályát, ezért maximális tisztelet illeti meg Izsold Zoltánt és a Mx integrál Gyál teljes csapatát! Csapatunk jeles tagja a TOTO, rajt cél győzelmet aratott a fordulón, ami nagy büszkeség volt számunkra, hogy nem csak az FMX, amiben képviseltettük magunkat a verseny hétvégén. Sajnálatos módon, a nap végén történt egy nem túl szerencsésnek mondható baleset, ami végül a nap zárásának is számított. Varga Imre – Mimo a HTS Team kiválósága egy rosszul felmért ugrás következtében eltörte a csuklóját. Ez úton is jobbulás kívánunk neki!

 

Arra a kérdésre pedig, hogyan értékelné a nyarat, Martin szokásosan pozitív választ adott.

  • Az idei szezont, ugyan még nincs vége, nagyon pozitívan értékelném. Csapat és egyéni szinten is. Minden tervezett rendezvényen sikeresen fel tudtunk lépni. Úgy gondolom, hogy az idei év meghozta a kellő hazai érdeklődést ennek a nem mindennapi, különleges sportnak és ezt nem szabad hagynunk, hogy alább hagyjon.

És még mindig nincs vége, ha figyelemmel követjük a DFT mozgolódásait, még elcsíphetjük őket az idén.

  • Igen! Az edzésekkel nem álltunk le, hiszen a szezon még javában tart. Zajlanak az egyeztetések egy októberi JUNIOR verseny és utánpótlás felvirágoztató eseménnyel kapcsolatban, ahol megmutatnánk a kicsiknek, hogy mitől döglik a légy. Egy izgalmas bemutatóval szórakoztatjuk a kilátogató közönséget, de elsősorban a kicsik kerülnek a középpontba, hiszen az utánpótlásunk is rajtuk áll majd a jövőben. Lehetőségük lesz biztonságos körülmények között kipróbálni a rámpáról való ugrásokat. Hívhatjuk a betétprogramot FMX nyílt napnak is.