Élménybeszámolók, és pihenés! Ez történt Pétervári-Molnár Bendegúzzal az olimpia óta eltelt időben!

0

Első olimpiája után alig egy hónappal, a nagy kaland fáradtságát és élményeit kiheverve már vissza is vágyik Rió-ba Pétervári-Molnár Bendegúz. A következő olimpia még nagyon messze van, de Hősünk nem tétlenkedik, nem négy évre, de négy napra pontosan lebontott tervek szerint közelít a jövő felé! Rövid helyzetjelentés következik!

Hogyan telt az olimpia óta magad mögött hagyott idő?

Elsősorban pihenéssel. Bár közvetlen az olimpia után volt még egy versenyem, de utána már próbáltam minél többet a barátaimmal lenni, párommal nyaralni voltunk – így köszönöm szépen a kérdést, jól éreztem magam!

 

Gyakran eszedbe jut még Rió, az ott tapasztalt feeling? Visszamennél már holnap, hogy újból végigcsináld?

Igazából igen! Jó érzések és élmények kerítenek hatalmukba, ha visszagondolok. Nagyon szívesen újból vízre szállnék, sokszor eszembe jut az olimpia!

 

abnn

 

Mi lesz a következő nagy torna, amire készülsz?

A fő verseny, ami most a fókuszban van, az a 2017-es világbajnokság, ami Floridában lesz jövő szeptember végén. Gyakorlatilag egy év felkészülés vár addig, és ennek a különböző állomásai. Világkupák, szokásos Európa bajnokság, valamint még egy dolgot tervezgetek: idén rendeznek világjátékokat, amin evezés ugyan nem lesz, viszont ergométerben mindenképp szeretnék elindulni, akár két számban is. Ez szorosan kapcsolódik a sportomhoz, és ideális beépíthető a menetrendembe.

 

Szerinted az olimpiai kvótád, a szereplésed inspirálja a hazai evezős társadalmat, vagy akár a körülötted élőket? Te lettél az, akit mindenki le akar győzni?

Én úgy gondolom, hogy mindenképpen, mert nagyon sok pozitív visszajelzést kapok. A múltkor lent voltam az egyesületemnél egy sajátrendezésű versenyen, és több evezős srác és lány is odajött hozzám aláírást kérni a karjára, a pólójára… Nagyon jó érzés volt ez nekem, és szerintem őket sikerült is inspirálnom! Eddig is sokan le akartak győzni, mivel évek óta egyesben nem volt legyőzőm a válogatókon. Mondhatom talán, hogy eddig is én voltam a fő ellenfél, és most az olimpia hatására még inkább én vagyok. igyekszem állni a sarat!

 

Egy ideje már nem “csak” Pétervári-Molnár Bendegúz vagy, hanem viccesen mondva elsősorban Olimpikon, és csak utána Pétervári-Molnár Bendegúz! Jár plusz felelősséggel az olimpikon lét?

 

abbi

 

Mindenképp, hiszen a jó példa követei vagyunk, ezt kell átadnunk a körülöttünk lévő embereknek. Igazából ezzel alapból sem volt probléma, igyekeztem úgy élni az életem, hogy mások is értékeljék, amivel foglalkozom, és valahol példaként kezeljék azt. Igyekszem segíteni mindenkinek, sporton belül is azoknak, akik igénylik a tanácsokat, a bíztatást. Több iskolában is voltam élménybeszámolót tartani, ilyen dolgokkal is jár ez, de nagyon élvezem! (mosolyog)