Elkezdődött – Josa Dani, FISE

0

Ma indult a FISE, ne lepődjetek meg, hogy izgatottak vagyunk, ugyanis több partnerünk is megméretteti magát a hétvégén ebben a melegben.

Viszont nem velük beszélgettünk, hanem Jósa Danit kaptuk el egy pár mondatra, aki gyorsan elmesélte a saját kis sztoriját.

– Tizenhét éves korom óta Amerikában élek, ott is tanultam, és ott váltam profi sportolóvá. A sportnak köszönhetően megkaptam a zöldkártyámat is, ami elengedhetetlen volt ahhoz, hogy versenyezni tudjak, viszont az állampolgárságra még várnom kell pár évet.

Természetesen Dani nem amerikai színekben fog versenyezni a hétvégén, hanem elmondása szerint, büszke magyarként mutatja meg magát.

Szeretjük kiemelni a különös történeteket, a nagy küzdéseket és a mélypontról felállásokat, amiben Daninak is bőven volt része. Nem is olyan régen.

– Tavaly a szezon elején egy edzésen elestem. Nem éreztem akkor olyan súlyosnak a problémát. Zsibbadt a bal lábam, de ennyi. Vissza ültem a biciklire, de éreztem, hogy a lábam nem működik rendesen. Végül bevittek a kórházba, ahol megállapították, hogy eltört a medence csontom.

Daninak azt mondták fél évig felejtse el a sportot. Ő nem fogadta ezt el. Másfél hónappal később biciklire ült, három hónap elteltével már versenyezett.

Ma itt van és elképesztő trükköket láthatunk tőle.