Egy laza ötös Kanadától – vereséggel kezdett a magyar válogatott!

0
Fotó: Körősi Tamás

A jövő évi divízió I/A csoportos világbajnokságra hangoló magyar válogatott Kanada csapatát fogadta tegnap este a Tüskecsarnokban barátságos mérkőzésen. Noha a közvetlen világelitbe tartozó gárdából a legnagyobb sztárok hiányoztak soraikból, azért így is bivalyerősek voltak.

Ennek megfelelően a kanadaiak két nagy helyzetet teremtve kezdtek az elején, ám a vezetést mégis a magyar srácok szerezték meg hét perccel a nyitó harmad vége előtt emberelőnyből. Sofron István csapott le egy kipattanóra, és küldte azt a helyére. Az öröm nem tartott sokáig, mert a vendégek Holzapfel révén rövidesen válaszoltak, így az első harmad 1-1-es döntetlennel zárult.

 

 DSC0506

 

A folytatásban aztán már át sem adták a kanadaiak a karmesteri pálcát, amit még néhány percig állt a magyar csapat, de Kozun hamar megtörte az ellenállást. Lett volna esély az egyenlítésre a harmad közepén, de a kanadaiak kegyetlenül beszorították a fiainkat, és jött is az újabb gól, már 3-1-re vezetett az ellen.

 

 DSC0578

 

Az utolsó harmadban aztán a maradék ellenállást is gyorsan felőrölték a kanadaiak, vágtak két gólt, ezzel pedig beállították az 5-1-es végeredményt. Javításra lesz lehetőségünk, mivel a Hokihét keretein belül két nap múlva ismét jégre lépnek legjobbjaink, akkor Lengyelország lesz a vendég.

Magyarország-Kanada 1-5 (1-1, 0-2, 0-2)

Gólok: Sofron (14.), illetve Holzapfel (14.), Kozun (25.), Szczechura (38., 42.), Holoway (41.)

 

Munkatársunk, Kőrösi Tamás a helyszínen járt, neki köszönhetően mutatnánk még néhány életképet:

 

 DSC0509

 

bbbbb

 

ccccc

 

aaaaa

 

aaaaaa

 

aaaaab

 

aaac

 

aabaab