De Ja Vu

0

Kikapott a negyeddöntőben a magyar férfi vízilabda-válogatott

9f1687b36272682d88ef7d3481444c51_xl

Benedek Tibor legénysége 9-9-es döntetlen után ötméteresekkel, 13-11- re kikapott a montenegrói csapattól. Így a folytatásban az 5-8. helyért játszanak, ami a négy évvel ezelőtti londoni olimpiát idézi.

Férfi vízilabdatorna, negyeddöntő:

Montenegró-Magyarország 13-11 (2-1 3-2, 3-3, 1-3, 4-2) – ötméteresekkel

Olimpiai Uszoda, 1500 néző, v.: Koganov (azeri), Peila (amerikai)

gólszerzők: Ivovic 3, Dr. Brguljan 2, Radovic, Janovic, Paskovic, Klikovac 1-1, illetve Erdélyi, Vámos 3-3, Varga Dé. 2, Manhercz

emberelőny/gól: 7/1, illetve 9/2

Montenegró: Scepanovic – Dr. Brguljan, Paskovic, Radovic, Janovic, Cuckovic, Ivovic – cserék: Petrovic, Misic, Klikovac, Jokic, Da. Brguljan

Magyarország: Nagy – Vámos, Erdélyi, Szivós, Varga Dé., Varga Dá., Kis G. – cserék: Zalánki, Manhercz, Hosnyánszky, Decker Á., Hárai, Decker A.

Míg az első negyedben mind a két csapatnak voltak jó megmozdulásai, és a montenegrói vezetésre egyből válaszoltak a magyarok, mégis ez a negyed is 2-1-es állásnál ért véget.

A második negyedben a montenegróiaknak már hárommal nőtt a fölényük. A magyar csapatnak nem volt szerencséje, a legtöbb lövésük inkább kifelé pattant. A mester szünetet kért, hogy erősítse a legénységét. a második negyed 5-2-vel zárult.

A harmadig negyedben a kapuson, Decker Attilán volt a reménykedők szeme. Sikerült a csapatnak a negyed végére minimalizálnia a különbséget.

A negyedik részben nagyot harcolt a magyar csapat. Először Erdélyi, majd Vámos, ezt követően pedig Varga Dénes talált be gyönyörűen az ellenfél kapujába. Mindenki azt hitte, talán van esély a győzelemre, Decker pedig résen volt, hogy több gólt ne kapjunk, de a hátralévő időben egyik csapat sem tudott több lövést értékesíteni.

Az ötméteresekben alul maradtak a magyarok, így az olimpián már csak az 5-8. helyért vívhatnak tovább.

(Fotó: mob.hu)