Csoportelsők – Benedek Tibor legénysége a negyeddöntőben

0

A magyar férfi vízilabda-válogatott utolsó, vasárnapi csoportmeccsén 10-6-ra nyert a házigazda brazilok ellen, így a hatosa első helyén végzett a csoportban. A negyeddöntőben Montenegró legjobbjai ellen mérkőznek majd meg.

550d4948377bf6f7b418a7e39b30d860_xl

A magyar válogatott két győzelemmel és három döntetlennel nyerte meg az A csoportot, s kedden játszik a négy közé kerülésért.

Eredmények:

férfi vízilabdatorna, 5. forduló, A csoport:

Magyarország-Brazília 10-6 (3-0, 2-1, 3-3, 2-2)

Olimpiai Uszoda, v.: Buch (spanyol), Ivanovski (montenegrói)

gólszerzők: Vámos 2, Hosnyánszky 2, Hárai 2, Kis 1, Varga Dé. 1, Manhercz 1, Zalánki 1, illetve Perrone 2, Oneto Gomes 2, Guimaraes 1, Crivella 1

Magyarország: Nagy – Vámos, Erdélyi, Szivós, Varga Dé., Varga Dá., Kis G.

cserék: Zalánki, Manhercz, Hosnyánszky, Decker Á., Hárai

Brazília: Soro – Crivella, Oneto Gomes, Da Costa E Silva, Baches, Perrone, Vrlic

cserék: Franco, Alonso, Salemi, Rocha, Guimaraes, Antonelli

A vízilabda meccs előtt az uszoda hazai szurkolókkal telt meg, erőteljes hangzavarban fogadták sajátjaikat, majd lenéző hangokat adtak a magyar csapat köszöntéseképpen.

Habár a labdát mi szereztük meg az elején, a játék mégis nehézkesen indult. Mondhatjuk, a védekezésben jobbak voltunk, mint támadásban. A brazilok viszont szintén nem voltak eredményesebbek. Három perccel a kezdés után végül Varga Dénes talált be a kapuba, majd Hosnyánszkí gólja következett. A braziloknak nem jött össze a támadás. Nem sokkal a szünet előtt Vámos növelte előnyünket.

A második részben a braziloknál volt az első ziccer, de Nagy Viktor résen volt és bravúrral védett. A braziloknak nem volt szerencsés napjuk, semmi sem jött össze. Nálunk Hárai volt a következő gól tulajdonosa. Zalánki ismét betalált, ami kinézetre végre felébresztette a brazilokat és megszerezték első találatukat.

A harmadik negyed elején egyik csapatnak sem jött össze. A jeget Hosnyánszky törte meg, majd a hazaiak egy gyönyörű akció góllal találtak be ismét. Ezt követően Vámos, majd Perrone is gólt szerzett. A brazilok feléledtek. A negyed végül 8-4-es állással ért véget.

Az utolsó negyedben látható volt, mind a két csapat tudja a mérkőzés kimenetelét. A végjátékban még volt két hazai és egy magyar találat. Végül a csoportgyőzelmet négygólos előnnyel szerezte meg a magyar válogatott.

Benedek Tibor így értékelt: – “Jól játszottunk, de nekem tetszettek a korábbi mérkőzéseink is. Mindig a két pontot célozzuk meg, akár rossz, akár jó játékkal. Jó volt, hogy itt játszottuk az utolsó csoportmeccset, s nem a negyeddöntőn kell ismerkedni a körülményekkel. Montenegró nagyon agresszív ellenfél, ezt tapasztaltuk az Eb-n. Ha ugyanúgy meg tudnak minket zavarni a fizikális fölényükkel, akkor nagy bajban leszünk, de ha függetleníteni tudjuk magunkat ettől és elhisszük, hogy jobban tudunk játszani, mert szerintem jobban tudunk, akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést.”

(Fotó: bumm.sk)