Beast és street workout verseny a The Champion parkban!

0
A mögöttünk hagyott hétvégén rendezték az első Hungarian Barbro™ Freestyle Beast Cup bajnokságot, amelyen a legjobb magyar női és férfi street workout versenyzői indultak. Az eseményt a Millenárison lévő The Champion Interaktív Élményparkban rendezték.
.
A street workout sok minden máshoz hasonlóan az Egyesült Államokból származtatható, és manapság már nemcsak a szabadidősport és fitness egyik legismertebb válfaja, de profik számára is rendeznek már nagyon komoly megmérettetéseket. A sportág előnye, hogy könnyen űzhető, és számos ingyenesen rendelkezésre álló, szabadtéri fitnesz komplexumban hódolhatnak neki a szerelmesei. A saját testsúllyal gyakorolható street workout ennek a legmagasabb szintje, ahol a profik napi 4-6 órán keresztül is edzenek.
.
Az első magyar Barbro™ Freestyle Street Workout verseny megvalósulása arra is hivatott volt, hogy a sportág honi legjobbjai jó körülmények között, erős mezőnyben készülhessenek a hamarosan induló hazai és nemzetközi versenyszezonra.
.
.
aa119
.
A Barbro™ Quadra-Pro eszközön 7-TO-SMOKE rendszerben, azaz párbajszerűen bonyolították le a versenyeket. A pontozásnál az akrobatika, a statika, a performance és a stílus (összkép) szempontokat vette figyelembe a háromtagú zsűri. Molnár Péter  (BioTech USA, men’s physique versenyző)  az összkép és stílus, Pál Vilmos (Nyír1flow, street workout) erő és statika, míg Filkóházi Zoltán (Enemy Squad, break) az akrobatika és freestyle elemekre figyelt.  A párbajok során háromszor 30 másodperc állt minden versenyző rendelkezésére, akik felváltva mutathatták be gyakorlataikat a rendezvény dj-je, OwiZ (Suicidal Lifestyle Hungary, Karcosok Klubja, Sick7) által mixelt zenékre.
.
.
_DSC3019
.
A végig nagyon erős és színvonalas bemutatókat hozó verseny első helyén Kócs Sándor végzett, aki a tavalyi magyar bajnokság győzteseként Magyarországot képviselte a 2016-os világbajnokságon. A második helyezett Papp Zsolt lett, a dobogó harmadik fokára pedig az a Rozs Gergely állhatott, aki a Pécsi Tudományegyetem Sportközpontjában szabadon választható kurzus vezetőjeként oktatja is a street workout az egyetemisták számára.  A dobogósok, valamint a viadalon a fiúk mezőnyében induló hölgyek (köztük a 2015-ös világbajnokságon is induló Kellner Viktória) pénz- és ajándékcsomagban részesültek, amelyeket a rendezvény támogatói (BioTech USA, AX Counselling, The Champion Interakzív Élménypark, Gál Tibor Fúzió, Peridot Ásványvíz, Choco Me, STRONGAA Management) biztosítottak számukra!
.
.
_DSC6138
.