Akrobatikus kosárkupa a Hősök terén!

0

A hősök terén tartották a világ ez idáig első Akrobatikus Kosárlabda Világkupáját BUDUNKPEST névvel, azon belül pedig a Soul of the Game kosárlabda tornán pattogtattak, és repkedtek a kosarasok!

„A Face Team szervezésében megcsináltuk a világ első Akrobatikus Kosárlabda rendezvényét, az Első Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupát, melyek mellett az öt-öt elleni egészpályás kosárlabda bajnoksággal, és három-három elleni küzdelemmel a Soul of the Game is várta a nevezőket. Borzasztóan sokan voltak, nagyon sikeres napot zártunk. A nap fénypontja a szlovén Dunking Devils, az amerikai válogatott TEAM USA, és a Face Team összecsapása volt, ahol profi akrobaták versengtek egymás ellen – az első Akrobatikus Kosárlabda Kupa a Szlovén Dunking Devils sikerével zárult. Az utánpótláskorúak is megmérkőztek egymással, itt két szlovénok által delegált csapat, valamint a Face Team győri akadémiája küzdött meg egymással, utóbbi ugyancsak szlovén győzelemmel zárult. Ezenkívül volt egyéni akrobatikus zsákolóverseny, ahol egy amerikai srác nyert, ő „civilben” az NBA tradicionális csapatának, a Boston Celtics-nek a kabalafigurája, aki elképesztő dolgokat művelt a levegőben.

Mind az amerikaiak, mind a szlovének rendkívül élvezték a rendezvényt, az össznépi akrobatikus kosárlabdát! A Debrecenben megrendezésre került Nemzetközi Freestyle Tábor (WFBA) labdazsonglőrei ezen a napon felutaztak az eseményünkre és ugyancsak látványos csatákkal szórakoztatták a nagyérdeműt. Itt magyar, Face Team siker született, Csapó István diadalmaskodott. Zárásként az akrobatikus zsákoló művészek 22 főből álló nemzetközi „szaltó félcsavar sort” nyomtak, amely után majdnem felrobbant a mobillelátó!” – mondta el nekünk Magyar Tamás, a Face Team oszlopos tagja.

 

buddu

 

Rengeteg szervezés, sok-sok ember munkája van ebben a rendezvényben, de szívmelengető volt látni azt, hogy hömpölygött a tömeg, és hogy milyen nagy sikere volt az akrobatikus kosárlabdának! A sportág szabály és pontozási rendszerének kialakításával, a rendezvény megszervezésével reméljük, hogy a Face Team utat mutatott és segített a világ többi Akrobatikus kosárlabda csapatának a sportág jövőbeli fejlődése, versenyek és azokon való részvétel érdekében. Ezek által hagyományt teremtett Magyarországon, Budapesten és egy új sportágat indított útjra a világon!”