Adrenalintól túlfűtött élmények – ez volt az első Őrült Futam és Sportbanzáj!

0
Fotó: Körősi Tamás

Egy nem hétköznapi kezdeményezés, egyedi kivitelezéssel és megvalósítással. Ránézésre talán egymáshoz nehezen passzoló sportágak, melyek nagyon is működnek együtt, akárcsak jeles hazai képviselőik, és az értük rajongók! Extravagáns produkciók, Olimpikonok, neves sportolók. Új impulzusok, érdekes élmények, amivel akarva akaratlan mindig szembetalálkoztunk, bármerre is vezetett az utunk a gyáli Integrál motocross pályán… Ez volt az első Őrült Futam és Sportbanzáj!

atot

 

Igazi nyári, csapadékmentes nap, számtalan élmény, és valódi sportbanzáj fogadta azokat a látogatókat, vendégeket, akik az elmúlt hét utolsó napján az Őrült Futamot és Sportbanzájt választották a kikapcsolódásukhoz.

 

across

 

Nos, ők valószínűleg sokat kapkodták a fejük, hiszen egyre-másra zajlottak olyan programok, amik már önmagukban is komoly élményt jelentenek.

 

akuszik

 

Ilyenek voltak a Freestyle Motocross bemutatót tartó DFT Fmx Team, az Újpest Bulldogs amerikai focistái, az egyszerre aikido-ban és autókrosszban is érdekelt Kiss Attila, először a „tatamin” fiatal csapatával, a későbbiekben pedig ő maga a volán mögött.

 

aikido

 

Remek produkciót hoztak össze a Freestyle focit képviselő fiatalok is.

 

afreest

 

Napközben a katlanban zajló roncsderbi különböző kategóriái, tetőre állított autói valóságos mágnesként vonzották az érdeklődőket!

 

asick

 

Amíg a szülők az érdekes programokkal voltak elfoglalva, addig a gyerekeket az ugrálóvárban, majd a speciális játszóautóban szórakoztatták, vagy az öttusa szövetség által biztosított gyakorló parkban mérték össze ügyességüket a kicsik.

 

abmw

 

A nap túlnyomó részében is öblös motorhang járta be a lankás, poros pályát, ahol a rallye, ralikrossz, tereprallye autók, az Isuzu által küldött terepjáró egy profi pilótával örvendeztettek meg mindenkit.

 

azisu

 

Valamint egy igazi monstrum, egy Monster Truck gondoskodott a hatalmas mosolyokról!

 

azso

 

A Sportivo.hu jóvoltából egészen egyedülálló módon, bármelyik látogatót díjmentesen élményautóztatták a pilóták a már említett járgányokban, akik közül vélhetően a legboldogabb Farkas Zsófi, a világhírű La Bouche pop formáció szólistája volt, aki vezethette is a több mint ezer lóerős monstrumot!

 

ateam

 

Zsófi fellépése után következett a nap fénypontja, amikor is a rendezvény közönségtalálkozóján a Rió-ba készülő magyar csapat tagjai több, nem olimpiai sportágat képviselő kollégájukkal együtt árultak el részleteket, kulisszatitkokat választott sportágukról, és érzéseikről.

 

adeb

 

Verrasztó Dávid és Verrasztó Evelyn már az indulás előtti utolsó napok lázában égnek, míg Szabián Norbert sportlövész is várakozással, de izgalom nélkül készül Braziliába. Pétervári-Molnár Bendegúz-nak tetszett a sport kavalkád, Horváth Bence pedig ámulva figyelte a Freestyle Motocross bemutatót.

 

anorb

 

Nagy Martin és csapata a DFT Fmx Team tehát „megugrotta” az olimpia szintet, ahogy Volentér Balázs nyilatkozatát is érdeklődve hallgatták az egybegyűltek. Kemenes Szabolcs kapus elmondta, milyen viszonyban is van a mágikus szürke melegítőkkel, és Kiss Attila sem vetette meg a hosszú viseletet, lévén a krosszautós élményosztása mellett fehérzubbonyos csapatával aikido bemutatót is tartott a vendégeknek!

 

abomi

 

A sok-sok mosolygós arcot látva biztosak lehetünk abban, hogy aki ellátogatott a Sportivo.hu csapata által szervezett, első Örült Futam és Sportbanzáj néven hagyományteremtő szándékú élményosztó napra, az már alig várja a következőt – nézők és sportolók egyaránt.

 

akisn

 

Ismétlés hamarosan, addig is naprakész információkért érdemes követni a magazinunk facebook oldalát!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Képek: Kőrösi Tamás