7NEMZETHOKI7 – sajtótájékoztatón jártunk!

0

A Magyar Jégkorong szövetség megtartotta a 7NEMZETHOKI7 előzetes sajtótájékoztatóját, melyen részt vett az MJSZ sportigazgatója, Egri Gergely, a kanadai jégkorongszövetség (Hockey Canada) ügyvezető menedzsere, Sean Burke, a magyar felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya, Rich Chernomaz, és a magyar válogatott rangidős játékosa, Vas János is.

Sérülések miatt három helyen változott a magyar válogatott előzetesen ismertetett bő játékoskerete, de továbbra is négy kapus, tizenkét hátvéd, és húsz csatár készül az október 31.-én kezdődő összetartásra, közülük kerül majd ki a 25+3 fősre tervezett együttes, amely részt vesz a 7NEMZETHOKI7-en, azaz jégre lép Kanada ellen november 1-jén a Tüskecsarnokban, majd november 3-6 között ugyanezen a helyszínen az EIHC tornán, amelyen Dánia, Olaszország, Lengyelország, Ausztria és Korea válogatottjai is szerepelnek.

 

acccb

 

A kanadai csapat legnagyobb sztárja Maxime Talbot, aki a 2009-es Stanley kupa döntőjében a Pittsburgh Penguins színeiben két gólt lőtt a Detroit Red Wingsnek. A Pittsburgh Talbot találataival 2-1-re győzött a döntő hetedik mérkőzésén. Sidney Crosby egykori csapattársa jelenleg a KHL-ben játszik, a Lokomotiv Yaroslavl igazolta le egy évre idén májusban. A Deutschland kupára készülő juharleveles együttes vezetőedzője Dave King, ügyvezető menedzsere pedig nem más, mint a legendás Sean Burke, de a csapattal tart a Hockey Canada elnöke, Tom Renney is.

 

che

 

A 7NEMZETHOKI7 minden magyar érdekeltségű mérkőzését közvetíti az M4 Sport. Vasárnap függetlenül attól, hogy hányadik helyért játszik a magyar válogatott, mindenképp 15:30-kor lép jégre. Jegyek még kaphatók a www.jegyed.hu rendszerén keresztül.

Hazai Négy Nemzet Tornára készül a női U25-ös válogatott is

Férfi felnőtt és korosztályos válogatottainkhoz hasonlóan a hölgyek is október 31-én, hétfőn kezdik meg a felkészülést a novemberi IIHF-hétre, amikor szintén hazai pályán szerepelnek egy nemzetközi tornán, amelynek minden mérkőzését ingyenesen lehet megtekinteni.

November 4-6. között Norvégia, Franciaország és Dánia női válogatottját látjuk vendégül a káposztásmegyeri Jégpalotában. A világranglista 13., 12. és 10. helyezettje ellen harmincegy magyar lány – három kapus, kilenc hátvéd és tizenkilenc csatár – készülhet a nemzetközi szünet első napjától. Közülük kerül ki az a 21+2 fő, aki a világranglistán jelenleg a 17. helyen álló magyar válogatottat képviseli majd a hazai rendezésű tornán.

A PROGRAM

Négy Nemzet Torna – Budapest, Jégpalota

November 4., péntek

15:00 Franciaország – Dánia

18:10 Norvégia – MAGYARORSZÁG

November 5., szombat

15:00 Dánia – Norvégia

18.10 Franciaország – MAGYARORSZÁG

November 6., vasárnap

10:00 Norvégia – Franciaország

13:10 Dánia – MAGYARORSZÁG

 

Decemberben ismét Winter Classic a Városligetben

A Magyar Jégkorong Szövetség igazi ünnepet álmodott meg a magyar hoki bölcsőjébe, amely a szórakoztató programok mellett felvonultatja a hazai jégkorongozás teljes palettáját.

A háromnapos programsorozat a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkinek szól: a szuperminis korosztály ugyanúgy élvezheti majd a hétvégét, mint a legidősebbek. Lesznek U8-as és U10-es tornák és női válogatott hokimeccs is, míg a csúcspontot természetesen az első osztályú felnőtt férfimérkőzések jelentik majd. Az egész napos programok záró felvonása december 28-án és 30-án a Fehérvár AV19 Klagenfurt és RedBull Salzburg elleni EBEL mérkőzése lesz, 29-én pedig dupla MOL Liga napot tartunk, délután az UTE a Sport Club Csíkszeredával mérkőzik meg, este pedig a tavalyi MOL Liga döntő résztvevői, a DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest csap össze, a Vajdahunyad vára lábánál.

Jegyek már kaphatók a www.jegyed.hu rendszerén keresztül.

 

Bárki véleményezheti a Magyar Jégkorong Szövetség jövőbeni stratégiáját

Négy hónappal ezelőtt a szövetség elnökének kezdeményezésére létrejött az a stratégiai munkacsoport, amely elkészítette a magyar jégkorong következő évekre szóló célkitűzéseinek és stratégiájának tervezetét. A közel 40 oldalas anyaghoz bárki hozzászólhat. Megteheti ezt akár a jégkorongszövetség.hu oldalra kattintva, vagy ha személyesen eljön 2016. november 3-án 10 órára a Magyar Sportok Házának a konferenciatermébe (11 Bp, Istvánmezei út 1-3.).

Az elkészült stratégia vezetői összefoglalója szerint a hazai jégkorongélet fejlődésével új feladatoknak, magasabb szintű elvárásoknak kell megfelelni a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ), az egyes klubok, és sportág körüli szakemberek szintjén egyaránt.

A stratégia az alábbi célok elérését szolgálja:

–              a nemzetközi élvonalba tartozás mindkét szakág minden korosztályában,

–              erős, magyar alapú/társrendezésű bajnoki rendszer(ek) működtetése,

–              a jégkorongozás mindenki által ismert és bárki részéről elérhető „nemzeti sportággá” fejlesztése a köz és felsőoktatással együttműködésben,

–              a hosszú távú finanszírozás megteremtése (Tao, direkt támogatások vagy szponzori források bevonásával),

–              a fehér foltok eltűntetése a hazai jégkorongozás térképéről (legfeljebb 25 km-es körzetben a lehető legszélesebb körnek legyen elérhető a sportág),

–              transzparens, prudens és professzionális működés a szövetség és a klubok tevékenységében,

–              az állandó megújulási képesség fenntartása (Kaizen),

–              a sportág családbarát jellegének megtartása, erősítése.

 

A stratégiát kidolgozó szövetségi ad-hoc munkacsoport szívesen fogadja bárki véleményét a fenti helyen és időpontban. Kérjük, a részvételi szándékot az info@icehockey.hu címen jelezzék.