4. bronz

0

Érmes a férfi párbajtőrcsapatunk!

d9fc17f32b375e9eeed63a6c2d3200a4_xl

A magyar férfi párbajtőr-válogatott bronzérmet nyert vasárnap, a vívóversenyek utolsó napján.

Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András és Somfai Péter csapata 45-42- re verte tavaly a világbajnoki ezüstérmes dél-koreaiakat. Ez követően az elődöntőben a világranglistát vezető franciáktól kaptak ki 45-40- re. A harmadik helyért rendezett mérkőzésen pedig a vb-címvédő ukránokkal vívtak és nyertek 39-37- re.

Az első alkalommal Rédli találkozott Dmitro Karjusenkóval, ezután Imre Bogdan Nyikisinnel 0-0- t vívott. Majd Boczkó helyett a tartalék Somfai indult, aki a harmadik párban lépett először pástra az olimpián, ugyanis egyéni számban nem indult. Egy együttes találatot Somfai egylámpás tusa követett.

Ezt követően Imre kezdett Karjesunkóval, mind a két fél aktív volt, de Imre volt pontosabb. 8-4-es állásnál Karjesunko megállt és a csuklóját fájlalta. Ápolása után a tartalék Makszom Hvoroszt állt a helyére, aki a fent maradt időben adott egy tust. Majd Rédli 1-0- ra verte Herejt, Somfai pedig 4-3-ra kikapott Nyikisintól. Imre pedig 12-11- re kapott ki Herejtől.

Nem sokkal a vége előtt Somfai vívott Hvoroszttal, remek tusokkal 6-3-ra verte ukrán ellenfelét.

Végül Rédli lépett pástra Nyikisin ellen. A magyar kezdte jól a találkozót, a védekezésben erős Rédli 34-25-ös előnyt harcolt ki, de az ukrán nem adta magát, és csak sorozta a tusokat. Pár másodperccel a vége előtt 37-36 volt az állás. Végül Rédli volt résen, egy váratlan mozdulattal látványosan megszúrta Nyikisint, ezzel eldöntve a mérkőzést.

“Nagyon örülök, hogy beállhattam a verseny végére, nagyon készültem, hogy ez a csere mikor fog elkövetkezni. Jó hogy az ukránok ellen tudtam beállni, mert velük szeretek igazából vívni” – mondta Somfai Péter.

“Szerencsére az elején magabiztos voltam, és bevittem a tusokat, majdnem megdupláztam az előnyünket. Amikor pedig Nyikisin már érezte, hogy nagyon ég a ház, negyven másodperccel a vége előtt, akkor elkezdett vabankolni, ami egy borzasztó fegyvere bárkinek, minden mindegy alapon jön előre, te meg teljesen meg vagy lepve.” – értékelt Rédli.

(Fotó: mindenamisport.com)