A 2017-es cél a fejlődési folyamat folytatása – Interjú Nagy Danival!

0

Néhány hete jelentette be a Zengő Motorsport, hogy az idei évben, a Túraautó Világbajnokságban Aurélien Panis mellett Nagy Dánielnek szavaz bizalmat. A közel 19 éves magyar pilótát kérdeztük többek között a 2017-es évi célokról, illetve az új csapattársról a múlt hétvégi Automobil és Tuning Show-n.

 

Milyen várakozásokkal vágsz neki a 2017. évi szezonnak?

Igazából továbbra sincsenek eredménycentrikus elvárásaim magammal és a csapattal szemben. Az idei évre az a célunk, hogy továbbra is folytassuk azt a fejlődési folyamatot, amit tavaly elkezdtünk és felépítettünk. Ez pedig Katarban már elég volt arra, hogy a középmezőny tempóját fussuk – ezt próbáljuk meg folytatni. Fontos tudni, hogy én továbbra is a 2015-ös autóval fogok indulni, de megpróbáljuk vele felvenni a versenyt. Szerintem van még benne potenciál.

 

Mi a véleményed az új csapattársadról, Aurélien Panisról?

 

aa180

 

Nagyon jó srác, és ami nagyon fontos, hogy egy nagyon földhöz ragadott ember. Tehát, a földön jár két lábbal, nagyon korrekt, és ami a legutóbbi teszten kiderült, csütörtökön, hogy nagyon profi pilótáról beszélünk. Vérbeli versenyző, aki szerintem nagyon jó teljesítményt fog nyújtani egy-két futam után a WTCC-ben.

 

A WTCC-ben továbbra is számos helyszín van, többek között a Hungaroring is, de a Hungaroringen kívül melyik a másik kedvenc pályád?

Osztok, szorzok… (mosolyog) Azt gondolom, hogy Makaóban menni egy ilyen WTCC-s autóval egészen elképesztő érzés lehet, úgyhogy azt már nagyon-nagyon várom. S ami még ilyen ikonikus és nekem nagyon tetszik, az a monzai aszfaltcsík, hiszen ott tettem meg életem első szimulátoros köreit, még sok évvel ezelőtt. Ugyan nem jósolok túl sok eredményt a monzai hétvégére, valószínűleg kijöhet a Hondának a motorerő-hátránya. Viszont nagyon szeretnék ott körözni egy ilyen autóval. Minden vágyam az már évek óta, hogy ott menjek egy kört egy speciális versenyautóval, úgyhogy nagyon várom már azt a hétvégét.

 

Nagyon kiegyensúlyozottnak tűnik az élmezőny eddig. Szerinted kik lehetnek a világbajnoki cím legfőbb várományosai 2017-ben?

 

aa181

 

Az elmúlt tesztek eredményei alapján mindenképpen a Rob Huff és Citroen páros egy nagyon-nagyon erős kihívója a világbajnoki címnek. Ugyanakkor én azt gondolom, hogy továbbra sem mutatták meg az igazi erejüket a volvósok, és akár még a Honda gyári csapata is valami olyasmit durranthat a végén, amire senki sem számít. Érdeklődve várom. Az biztos, hogy nagyon erősek a pilótafelállások a mezőny első felében.

 

Képek: Kovács László

Írta: Kováts Olivér